woensdag 4 april 2012

Blogvirus slaat toe..Hoezo burgernet?

GPS-stalking

Berichtje op RADARforum:
Dat gebeurt vaker dan je misschien denkt. Volgens onderzoek door het Amerikaanse Ministerie van Justitie werden in 2009 naar schatting bijvoorbeeld zo’n 25.000 mobiele telefoonbezitters in dat land het slachtoffer van zogenaamde GPS-stalking. Ex-mannen en vriendjes zijn daarbij een belangrijke dadergroep. ‘Wij kregen regelmatig vrouwen binnen die inmiddels volledig paranoïde waren geworden door het feit dat hun ex ze steeds maar weer wist te vinden’, vertelt een medewerkster van een blijf-van-mijn-lijfhuis. ‘Het probleem was vrijwel altijd de mobiele telefoon.’

Het is dus verstandig om regelmatig te controleren wat voor apps er op je mobiele telefoon zijn geïnstalleerd. Elke telefoon heeft een speciale map waarin deze worden weergegeven. Er is inmiddels ook al locatiesoftware gesignaleerd die kan worden geactiveerd door een speciaal sms’je naar de bewuste telefoon te sturen. (Mede) daarom is het zeker verstandig om ook je telefoon te voorzien van een virusscanner. Volgende week meer over deze vele manieren waarop de GPS-gegevens van je telefoon, maar ook bijvoorbeeld je tablet, je routeplanner en je fototoestel, worden gemonitord.

Arnoud Groot

Volg @Arnoud_Groot op Twitter

Gelukkig krijgen we bij de BSF een ipad zonder GPS;dan kan die moord op die ene collega (?)in ieder geval nooit in jouw schoenen worden geschoven :)

Trendin TOPIC : Omrop Fryslân Twitter bestaat nu 6 jaar/ is de hype nu over?
Zie de Reade tried.....

1 opmerking:

  1. Haha, ja dat is een goede alibi Henk. Je kan je GPS trouwens uitzetten, want het neemt natuurlijk wel mb's als je die altijd aan hebt staan...En je moet er toch niet aan denken dat je altijd te lokaliseren bent, maar ja, soms is het weer handig. Het blijft afwegen.
    Gr. Janneke

    BeantwoordenVerwijderen