maandag 30 april 2012

Mashups;stampot google?

Rare naam eigenlijk Mashup;
Mash | definiëren Mash op Dictionary.com
werkwoord (gebruikt met object) 1. te verpletteren: Hij gepureerd zijn duim met een hamer. 2. te verlagen tot een zachte, brijachtige massa, zoals door kloppen of druk, in het bijzonder in de bereiding van voedsel.
Terwijl het eigenlijk hele handige combinaties kunnen zijn van een aantal elementen die nauw bij elkaar(kunnen) aansluiten en elkaar kunnen versterken.
De meest (en langst) gebruikte is de routeplanner .Ik herinner me nog dat als je ergens het land in ging dat dan de stratenatlas grijs werd gekopieerd om maar op de juiste plaats van bestemming te komen.Jaarlijks werd dan een nieuwe gekocht.
Ondenkbaar als je daar nu over nadenkt hoe snel dat is gegeaan en hoe compleet je tegenwoordig wordt bediend.Vroeger had je dan een kopie of een printje nast je liggen nu wordt je op je wenken bediend.
Lastig wordt het alleen als je geen contact hebt of er onverwacht een niet aangekondigde wegomlegging is.
Er zijn teveel om op te noemen ,maar soms kom je ook weer hele handige,specifieke toepassingen tegen (Parkerenindestad.nl en Prettigparkeren.nl)
OP de 23 dingen bij SBMF ging men verder met Storify,voor mij iets om nog eens op een regenachtige morgen of middag te bekijken maar voorlopig roept de tuin en gaat Blogger in de slaapstand...(nog een tip:probeer eens duckduckgo.com als zoekmachine ;weer eens wat anders als (alleen)google ,best verfrissend na aldat gepersonifiseren ....

1 opmerking:

  1. En ook vergelijkingssites als kieskeurig, kelkoo..etc maken gebruik van mash-ups. Routeplanner heb ik ook veel gebuikt (nu nog enkel) en het stratenboek lag altijd in mijn auto. Leuke zoekmachine, die duckduckgo, nog nooit eerder van gehoord, maar onthoud dus geen eerdere zoekterm en geen reclame (als ik het goed begrijp). Om te onthouden!
    En dit was je laatste verdiepding dus...pff Gefeliciteerd. Je krijgt nog een certificaat, maar er zijn nog een paar achterblijvers.....
    Gr. Janneke

    BeantwoordenVerwijderen